Jordbrukardag
29 september 2007

Ringarums JUF arrangerade yxkastning på jordbrukardag vid slakteriet i Valdemarsvik. Där genomfördes också slaktdjursbedömning, maskinutställning, fyrhjulingsåkning och kaninhoppning m.m.

Ondskans furste bestämde nog vädret och det hällregnade när vi skulle rigga upp de tjocka träkubbarna som det skulle kastas yxa på!! Johannas mobiltelefon stendog i ett dyngsurt regnställ. Nästan alla utom JUF hade med sig tält som de kurade under medan vi hade ett bord med ett parasoll!

Men som man säger: - Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder...

Vi drog på oss våra regnkläder och hade långkalsonger och raggsockor i storstövlarna. Vi kämpade på i ösregn och klockan tio var allt rustat för att kasta yxa.

I konkurrens med Viks 8:ans rallytävling och andra begivenhet i närområdet letade sig trots allt en hel del hågade gäster in bland nya blanka traktorer, fyrhjulingar och andra tjusningar.

Helt och hållet kom det trettionio umgällande käftar som tarvade att slunga hillebard mot fem riksdaler. Man fick två provkast och tre tävlingskast. Man kan få fem, fyra, tre, två och ett poäng för träff på tavlan.

Håkan från Blå Kusten har nog indianblod i ådrorna och svingade yxan som den värsta tomahawk. Han tog hem 13 poäng på sina tre kast och vann en fin JUF-tröja på denna förstklassiga uppvisning.

Efter några timmar med överdriven fuktighet klarnade det något och det var nästan så vi fick nytta av parasollet då vår närmaste stjärna skickade några bleka strålar genom molntäcket. En ruskig morgon ombyttes i måttligt solsken och vi fick en skön avslutning på dagen.

Vi som medverkade var Maria, Christer, Linus, Per, Aina, Björn, Johanna, Fredrik och Hedvig. Även Åke, Barbro, Besse, Karl-Axel m.fl. Juffare trotsade vädrets makter.

(Jag tackar Björn, för text och bild.)

Tips: Använd höger & vänster piltangent för att byta bild

Vill du inte synas på sidan? Maila till mobrel70@gmail.com